Wednesday, 9 May 2012

Si Semut Merah

Salam.
Ya Allah ya Allah, inilah dugaan bekerja makan gaji.
Kalau bernasib baik, dapatlah majikan yang alhamdulillah menjaga kebajikan pekerja.
Tapi kalau kurang bernasib baik...hehhh...bersiap sedia lah mental dan fizikal untuk menghadapinya..fuhhh..
Mentang-mentanglah hamba ni masih fresh...bujang lagi...semua la mau ditolak kepada hamba..Waduh-waduh, betapa status 'bujang' itu sungguh membebankan...
Sekarang barulah hamba faham, kenapa sesetengah rakan sekerja hilang 'respect' kepada pihak tertentu...
Cara bekerja yang tidak profesional dan sangat mementingkan diri sendiri memang sangat bikin panas.
Dan sejujurnya, sisa-sisa rasa hormat yang masih ada pada hamba sekarang hanyalah kerana usia yang sebaya ibu dan babah.
Jangan dihidupkan bom yang tidak aktif, nanti meletup kau juga yang susah.
Sekian, terima kasih.

P/s : Jadilah seperti semut merah. 
Memang senang untuk dipijak, tapi kalau digigit, sakitnya sendiri mau ingat.

Aku si semut merah,

3 comments:

  1. dapat pun akhirnya mo komen di blog mu.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  2. Tq rienaaaa..nsb baik ko bgtau hari tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanie :: sama2.. kita kan blogger, jadi sharing tu memang perlu.. :) rugi la kalau baca blog ko tapi tidak dapat komen... sedih jadinya..

      Delete